10 ondernemerstips voor gratis groei

Lees 10 ondernemerstips voor groeien zonder financiƫle investering. Afkomstig uit mijn gesprekken met Rotterdamse ondernemers.

10 ondernemerstips voor gratis groei

Lees 10 ondernemerstips voor groeien zonder financiƫle investering. Afkomstig uit mijn gesprekken met Rotterdamse ondernemers.

Interessante groeiblogs? Schrijf je dan in voor volgende b(v)logs.

Voornaam
Achternaam
E-mailadres

10 ondernemerstips voor groeien zonder financiële investering

Voor mijn e-book ‘Groeien op z´n Rotterdams’ sprak ik drie Rotterdamse ondernemers die op het pad van de Merkenkwekerij kwamen. Zij hebben zeker wat te vertellen over groei. Op zakelijk en persoonlijk vlak. Voor winstgevende groei zijn vaak forse investeringen nodig. Ik heb hen daarom juist ook om tips gevraagd die mogelijk zijn zonder financiële investering. 

Edwin Veekens, Veenman+:

1. Omring je met mensen die je energie geven. Drink regelmatig een biertje met gelijkgestemden. Het houdt je energielevel hoog. Als je staart blijft kwispelen, kun je ook de minder leuke dingen aan

2. Blijf leren. Kijk bijvoorbeeld naar opnames van TEDx Talks, die zijn online 24/7 voor je beschikbaar. (Tip: begin met Simon Sinek-Start With Why)

 

Roel Pot, Rope Theater:

3. Verzamel minimaal drie mensen om je heen voor raad en advies. Mensen uit je netwerk, maar vooral ook mensen die niet te dicht bij je staan.

4. Koester je netwerk, contact maken is gunnen.

5. Heb vertrouwen in jezelf en je eigen idee.

6. Meer doen levert meer interactie en leidt automatisch tot groei.

7. Ga samenwerkingen aan. Bijvoorbeeld voor gezamenlijke inkoop.

 

 Theo van der Velden, Licht NL:

 

8. Accepteer hulp van buitenaf.

9. Begin klein, houd je vaste kosten laag. Ga dus liever voor een klein kantoor in Zeeland dan een groot kantoor in het centrum van Rotterdam.

10. Investeer in je betrouwbaarheid door open en eerlijk te communiceren. Dat levert krediet op bij bijvoorbeeld leveranciers.

 

Behoefte aan nog meer groei tips? Neem dan contact op met de Merkenkwekerij voor een vrijblijvend groeigesprek.